BTC Betalingen Naar verluidt nu uitgeschakeld voor aankopen van Venezolaanse paspoorten

Bitcoin’s betalingen voor Venezolaanse paspoortaanvragen zijn „tijdelijk“ uitgeschakeld zonder officiële uitleg.

Venezuela’s Administratieve Dienst voor Identificatie, Migratie en Buitenlanders, bekend als SAIME, begon onlangs Bitcoin (BTC) te accepteren voor paspoortaanvragen van Venezolaanse burgers die in het buitenland wonen. Vanaf vandaag hebben de ambtenaren echter de nieuwe betaalmethode zonder uitleg uitgeschakeld.

Mensen hebben via de sociale media gemeld dat SAIME’s website nu aangeeft dat deze betaalmethode „tijdelijk buiten gebruik“ is.

Nog steeds geen officieel antwoord van SAIME

Cointelegraph Spanish stuurde via Twitter een onderzoek naar de lokale autoriteiten met de vraag waarom, vanaf de perstijd, de betaalwijze offline blijft.

SAIME-ambtenaren hebben nooit officieel de toevoeging van Bitcoin Code-betalingen voor Venezolanen die in het buitenland wonen aangekondigd, noch hebben ze bevestigd dat de betaalmethode definitief is verwijderd.

De autoriteiten hebben wel een vage verklaring via Twitter afgegeven waarin staat dat burgers „die in het buitenland wonen beschikbaar zijn, degenen zijn die de pagina aanbieden“. Venezuelanen die in het land wonen kunnen nog steeds betalen voor paspoortaanvragen met de in Blockchain gevestigde Petro.

Amerikaanse creditcardfranchises kunnen geen zaken doen in Venezuela.

Creditcards zoals Visa, Mastercard en American Express verschenen in eerste instantie ook als alternatieve betalingsmogelijkheden. Amerikaanse sancties tegen het regime van Nicolás Maduro hebben sindsdien bedrijven als Visa ervan weerhouden zaken te doen in Venezuela.